top of page
kauneus elea musta.png

Ripset

Ripsienpidennykset

Huomioitavaa;

- Alle 18-vuotiaalla pitää olla vanhemman suostumus.
- Ripsihuollot vain Eleassa tehtyihin ripsiin.
- Ripsien poistot 15€ - 30€

Ripsienpidennykset kiinnitetään niille tarkoitetulla erikoisliimalla omaan luonnonripseen. Ripsienpidennyksillä saadaan luotua niin luonnollista kuin näyttävääkin ilmettä. Keskimäärin ihmisillä on 90-150 ripseä per silmä, joten lopputuloksissa on eroja. Klassisissa ripsienpidennyksissä omaan luonnon ripseen kiinnitetään yksi kuitu. Minulla on käytössäni 0,15 paksuisia klassisia kuituja.


Volyymipidennyksissä ripsikuiduista muodostetaan viuhka, joka voi koostua 2-6 ohuesta kuidusta. Käytössäni olevat volyymiripsi kuidut ovat 0,06-0,07 paksuisia kuituja. Volyymit eivät kuitenkaan rasita omia ripsiä enempää kuin klassisset, koska kuidut ovat kolme kertaa ohuempia. Viuhkan ”koko” määritellään halutun lopputuloksen sekä oman ripsen kunnon mukaan. Viuhka asetetaan kauniisti avattuna oman luonnonripsen päälle, jolloin sen paino jakautuu tasaisesti ripselle. Tuuheuteen on helppo vaikuttaa valitsemalla sopivan kokoiset viuhkat. Kuidun pituus, kaarevuus ja paksuus valitaan asiakkaan oman ripsen mukaan. Pidennys ei saisi olla enempää kuin 1/3 ripseä pidempi. Väärin valitulla tai väärin asennetulla ripsellä vaurioitetaan omaa luonnonripseä.

Kotihoito;


- Ripsienpidennysten pesemiseen ei saa käyttää öljypohjaisia tuotteita. Nykyään löytyy erikseen
ripsienpidennyksille tarkoitettuja puhdistustuotteita. Puhdistusvaahdon voit halutessasi ostaa hoitolasta.

- Älä harjaa ripsiä märkänä. Pesun jälkeen voit painella ylimääräisen veden pois kasvopaperilla (huom. ei
pyyhkeellä, koska ripset takertuvat helposti pyyhkeeseen). Ripsien kuivahdettua, harjaa ne läpi.
Volyymeissä viuhka kastuessaan menee kiinni, joten harjaamalla saat viuhkat kauniisti auki.
- Ripsivärin käyttöä ei suositella pidennysten kanssa.
- Älä käytä ripsientaivutinta.
- Turhaa hankaamista tulee välttää.


Mitkä tekijät voivat vaikuttaa pysyvyyteen?


- Puhdistuksen puutos; ripsienpidennyksiä kuuluu pestä. Jos ripsien tyveen kertyy likaa, talia, meikin jäämiä
tai rähmää on silmäsi alttiina tulehduksille sen lisäksi, että pysyvyys kärsii.
- Nukkuminen vatsallaan.
- Ripsien harjaaminen märkänä.
- Rasvainen ihotyyppi. (Rasvaisen ihotyypin talineritys on runsasta johtuen talirauhasten ylituotannosta.
Talin kertyminen ripsien tyveen voi heikentää liimasidosta.
- Hormonaaliset muutokset.
- Stressi.
- Öljypohjaisten tuotteiden käyttö.
- Jotkut lääkeaineet (mm. antibiootit)

Kuinka usein on käytävä huollossa?

Ripsien pysyvyys on hyvin yksilöllistä. Suositeltu huoltoväli on 3-4vk. Omien ripsien uusiutuminen ja ripsien määrä vaikuttavat paljon huoltoväliin. Kotihoito-ohjeiden noudattaminen on tärkeää. Uusille ripsiasiakkaille suosittelen aluksi 3-4vk huoltoväliä. Muutaman kerran jälkeen näemme, mikä on juuri sinulle hyvä aikaväli.

Muuta huomioitavaa;

Ihanteellisisin tilanne olisi, että kuidun mukana tippuu oma ripsi (luonnollinen uusiutuminen). Joskus kuitenkin pidennyksiä tippuu myös ilman omaa ripseä. Mahdollisista syistä voit lukea lisää kohdassa ”Mitkä tekijät voivat vaikuttaa pysyvyyteen?”.

Lash Lift ( kestotaivutus)

Lash liftissä eli kestotaivutuksessa taivutetaan omat ripset kauniisti kaarelle. Asiakkaan toiveen, sekä ripsilaadun mukaan valitaan käytettävä silikonimuotti. Minulla on käytössäni viisi erilaista muottivaihtoehtoa, josta valitsemme juuri sinulle sopivan.

Miten lash lift tehdään?

Alaripsien suojaksi asetetaan geelilaput, jonka jälkeen valittu silikonimuotti liimataan vesiliukoisella iholiimalla yläuomen päälle. Silikonimuotin päälle levitetään samaa iholiimaa, jotta omat ripset saadaan ”nostettua” ja kiinnitettyä muotille. Omat ripset ”harjataan” pystyyn muotin päälle siihen tarkoitetulla työvälineellä. Tämän jälkeen ripsien tyveen levitetään kiinnitysaine (aine ei ole ihokosketuksessa). Aine vaikuttaa 7-8min riippuen omien ripsien vahvuudesta. Kiinnitysaine poistetaan ja laitetaan taivutusaine vaikuttamaan 7-8 minuutiksi. Vaikutusajan jälkeen aine poistetaan ja ripsiä painellaan kostealla vanulla, jotta ne lähtevät liukenemaan
muotista irti. Lopuksi lisätään vielä kestoväri, joka vaikuttaa n.4min. Kestovärjäyksen jälkeen muotit poistetaan ja ripset sekä luomet puhdistetaan huolellisesti.

Kuinka kauan lash lift kestää?

Taivutus kestää noin. 6 - 9 viikkoa, riippuen omien ripsien uusiutumisesta. Keskimäärin ripset uusiutuvat 6 - 9 viikossa. Taivutus alkaa hiljalleen katoamaan omien ripsein uusiutuessa. Kun taivutettu ripsi putoaa, uusi ripsi kasvaa normaalissa kasvuasennossa takaisin.

Milloin voin uusia taivutuksen?

Taivutus tehdään aina uusiutuneisiin ripsiin. Jos käyt säännöllisesti ottamassa taivutuksen, laittoväli saattaa vaihdella (ripset uusiutuvat välillä nopeammin ja välillä hitaammin) Taivutusta ei suositella tekemään jos kaikki ripset eivät ole vaihtuneet, koska vielä taipuneet ripset saattavat katketa tai ylikihartua. Taivutus uusitaan tyypillisesti 8-12 viikon välein, riippuen omien ripsien kasvusyklistä.

Kotihoito

Laiton jälkeen ripsiä ei saa kastella 24 tuntiin ja saunomista ei suositella 72 tuntiin. Laitosta 24 tunnin aikana ripsiä ei saa harjata alaspäin. Jos olet nukkunut vatsallaan kasvot vasten tyynyä, saattavat ripset olla painautuneet alaspäin. Kastele ripsiä ja harjaa ripsiharjalla ylöspäin.

IMG_20200804_100053.jpg
IMG_20200804_104949.jpg
bottom of page